Bea van Steen

Ervaring & kunde

Sinds 1980 ben ik in mijn vrije tijd veel bezig met mijn interesse voor keramiek.
In de beginperiode heb ik wekelijks, gedurende enkele jaren gewerkt in het atelier van een bekend keramiste; Loes Kagenaar
Samen met haar kon ik mij verdiepen in de materie van dit bijzondere vak en heb ik mijzelf verder ontwikkeld tot volwaardig kunstenares. De afgelopen tien jaar werkt ik vanuit mijn atelier in Saint-Prix en exposeer ik in zowel Frankrijk als Nederland.Mijn kunstwerken zijn uniek, en voldoen aan alle kenmerken die ikzelf graag terugzie in een object.

Persoonlijk & natuurlijk

Mijn intentie bij het maken van keramisch werk  is de objecten een doorleefde, natuurlijke uitstraling te geven door gebruik te maken van persoonlijke kleuren en natuurlijke materialen.
In mijn atelier op het Franse platteland , een droomplek vol rust, ontstaan deze keramische sculpturen en objecten. Allen zonder titel maar steeds op zoek naar vernieuwing en uitstraling en gevoel dat bij mij past.

 

Interieur & exterieur

Bij keramiek en kunstwerken denken mensen vaak eerst aan een bestemming in huis, en niet zozeer daarbuiten. Echter, is het juist mijn intentie de natuur zo veel mogelijk te betrekken bij het ontwerpen van deze beelden. Zodat deze beelden ook buitenshuis goed tot hun recht komen en gevoelsmatig op hun plek te laten zijn en een kunnen worden met de omgeving waarin zij zich bevinden.

 

Dierbare herinnering

Naast mijn bestaande werken richt ik me ook op objecten die niet alleen hun
dienst bewijzen als kunst maar tevens een nog waardevollere bestemming mee krijgen: Een bewaarplaats voor een dierbare herinnering of
rustplaats voor de as van een overledene. Een heel persoonlijke bestemming dus. Dit zijn opdrachten waar ik graag aan werk omdat tevredenheid en emoties hierbij een belangrijke rol spelen. 

 Bea van Steen